Wij zijn momenteel gesloten

 
maandag
21-09-2020
Gesloten
dinsdag
22-09-2020
10:00 - 18:00
woensdag
23-09-2020
10:00 - 18:00
donderdag
24-09-2020
10:00 - 18:00
vrijdag
25-09-2020
10:00 - 18:00
zaterdag
26-09-2020
10:00 - 17:00
zondag
27-09-2020
Gesloten
Gratis verzending vanaf € 50
Persoonlijk advies
Ruime voorraad
Veilige betaling

Kleur en stijladvies

Kleur- en stijladvies

Laat je begeleiden door een ervaren styliste.

Geraak je er niet uit met de tips onderaan deze pagina, dan kan je je steeds laten begeleiden door Ellen Verstrepen. Kijk hier wanneer je bij Optiek Mertens terecht kan voor een professionele kleuranalyse en deskundig stijladvies. Die dag zal Ellen Verstrepen je gedurende een half uur bijstaan als ervaren kleur en stijladviseur. Je krijgt het volledige bedrag (20 euro) terug bij aankoop van een nieuwe bril binnen de 2 maanden na het stijladvies.

Kleuranalyse en stijladvies bril

Boek hier je afspraak  Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Welke bril past bij mijn gezicht?

Een bril is veel meer dan alleen een hulpmiddel om goed te zien. Het is een accessoire dat u een geheel nieuw uiterlijk geeft. Hoe vindt u een bril die goed bij u past? Welke bril het beste bij u past, is natuurlijk een kwestie van uw eigen smaak. Die eigen smaak is uiteindelijk van doorslaggevend belang. Maar ook de vorm van uw gezicht speelt hierbij een belangrijke rol. En daar zijn wel wat algemene richtlijnen voor waar je rekening mee kan houden.  Elk montuur is namelijk ontworpen met een bepaalde gezichtsvorm in het achterhoofd.

vierkantVierkant gezicht

Een hoekig gezicht lijkt lang en vierkant: het voorhoofd, de wangen en de kin hebben sterke hoeken.

Voor een hoekig gezicht worden meestal ronde of ovale brillen aangeboden. Door te kiezen voor een half randloze bril of een transparant montuur ogen je gelaatsttrekken zachter. Ook een onderbroken neusbrug is meestal een goede keuze. Wat ook mooi past zijn fijne glazen met een smal en speels montuur met de branche bovenaan.

rond

Rond gezicht

Een rond gezicht is een vol gezicht met een ronde kin en haarlijn. Het breedste punt van het gezicht zit ter hoogte van de wangen en de ogen en het smalste punt is het voorhoofd en de kin.

Om de ronde vormen van het gezicht te breken zijn rechthoekige brilmonturen over het algemeen een goed idee. Je kan ook brillen kiezen die breder zijn aan de bovenkant dan aan de onderkant. Fijn ovaal of licht hoekige brillen passen ook mooi.

 

ovaal Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht is lang en smal. Het voorhoofd en de kin zijn smaller in tegenstelling tot de wangen die breder lijken. De kaaklijn is smaller dan de breedte van je gezicht ter hoogte van je slapen.

Je kan alle modellen dragen. Zorg dat de bril net zo breed is als je gezicht. Brimonturen die te extreem zijn in grootte of vorm zullen echter niet gebalanceerd zijn met je gezicht.

 

hartHartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht is het breedste ter hoogte van de wangen en versmalt naar de kin toe. 

Fijne ronde en ovale brillen komen hier goed tot hun recht. Je mag ook eens iets hoekig proberen. Fijne branches en onderbroken neusbrug bvb een pilotenbril passen het mooiste. Kies eventueel voor laag aangezette zwaardere branches om tegenwicht te geven aan het smallere gedeelte van het gelaat. Een accent aan de zijkant van je brilmontuur is aan te raden.

 

langLangwerpig gezicht

Een langwerpig gezicht is een lang en smal gezicht met over het algemeen hoge jukbeenderen. Meestal in combinatie met een langere neus en een hoger voorhoofd. 

Bij een lang gezicht passen vierkante, grotere en vierkante monturen. Een pilotenbril zal je vast ook goed staan. Om te voorkomen dat je gezicht optisch juist langer wordt moet je er goed op letten dat de brillenpootjes in het midden van je bril zitten.

hartDriehoekig gezicht

Een driehoekig gezicht is het breedst bij de jukbeenderen en wordt geleidelijk smaller richting het voorhoofd en heeft een spitse kaaklijn. Bij een driehoekige gezichtsvorm brengen brede en ronde brillen het gezicht in balans. Meestal past een een iets breder montuur of een vlindermontuur met het accent bovenaanook goed.

 

langDiamantvormig gezicht

Als je brede jukbeenderen hebt met een smal voorhoofd en kin, dan staat een montuur met ovalen glazen of afgeronde hoeken je het mooist. Ook een glasbril zonder rand is een goede keuze. Een diamantvormig gezicht is gebaat bij een montuur dat het voorhoofd breder laat lijken.

OPTIEK MERTENS BV
Leuvensestraat 1
B-3010 Kessel-Lo (Leuven)
www.optiekmertens.be | download logo

BTW: BE 0460 737 033
ON: 0460737033

 

 

Openingsuren


Dinsdag tot vrijdag: 10 tot 18u
Zaterdag: 10 tot 17u  

Zondag en maandag gesloten

 

Contact
Tel.: +32 (0)16 26 22 72
Fax: +32 (0)16 25 13 64
Contactformulier (mail naar info@optiekmertens.be)

Privacy Verklaring
Algemene voorwaarden
Betalingsmogelijkheden

Hou me op de hoogte

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen