Gratis verzending vanaf € 50
Persoonlijk advies
Ruime voorraad
Veilige betaling

Sportbril op uw eigen sterkte kopen?

Als de zon hoog aan de hemel staat en we allemaal veel buiten zijn, moeten we onze ogen beschermen tegen te veel zonlicht. Bij het sporten volstaat een standaard zonnebril meestal niet. Om onze favoriete sport veilig en zonder zorgen te kunnen uitoefenen dragen we best een sport(zonne)bril. Ze zien er niet alleen stijlvol uit, maar ze beschermen onze kwetsbare ogen ook tegen direct zonlicht en schadelijke uv-stralen. Bovendien biedt een goede sportzonnebril een groot gezichtsveld en beschermt deze ons tegen opspringende stenen en takken. Speciale sporten stellen speciale eisen aan sportbrillen! Zorg er daarom voor dat de bril die je koopt geschikt is voor jouw sport. Zo kun jij je volledig op je activiteit concentreren en blijven je ogen zonder blessures.

Kenmerken sportzonnebril

  • 100% bescherming tegen schadelijke UV A-, B- en C-straling
  • perfecte pasvorm
  • groot gezichtsveld
  • flexibele en en sterke bril
  • bescherming tegen vuil, regen, wind, verwondingen dankzij onbreekbare lenzen 
  • een goed ventilatiesysteem zodat uw bril niet aanslaat tijdens het sporten
  • polycarbonaat lenzen (nagenoeg onbreekbaar)
  • mogelijkheid om de lenzen in verschillende tinten en kleuren aan te schaffen
 
 

Het nieuwe Oostenrijkse sportbrillenmerk evil eye maakt alle mogelijke sportbrillen voor fietsen, mountainbike, atletiek, golf, wielrennen, skiën en nagenoeg elke denkbare andere sport. evil eye is het merk voor sportbrillen met of zonder je sterkte. Ze maken dan ook enkel en alleen sportbrillen. Over een specialist gesproken. 

De moderne evil eye sportbrillen zijn aanpasbaar als sportbril op sterkte. Bijna alle evil eye brillen kunnen geleverd worden met één van hun "performance insert" clips waarin uw brilglazen in ons eigen atelier uiterst precies gemonteerd worden. Een voor de buitenwereld onzichtbaar gemonteerde clip, waarmee u een perfect zicht hebt bij het uitoefenen van uw favoriete sport. En de meeste evil-eye sportbrillen kunnen zelfs zonder clip met glazen op sterkte gemonteerd worden.  Ontworpen en vervaardigd in Oostenrijk bij Silhouette. Eén van de beste brillenfabrikanten in Europa.
Kom de volledige nieuwe collectie bewonderen in onze winkel.


Evil eye: nieuw premiummerk voor sportbrillen

Sinds dit seizoen is er een nieuw merk voor sportbrillen op de markt. De naam: evil eye. De eerste collectie is verkrijgbaar bij gespecialiseerde opticiens in onder meer de Benelux. Het gloednieuwe merk kan rekenen op de expertise van Silhouette International, een familiebedrijf uit het Oostenrijkse Linz dat wereldwijd zo’n 1600 werknemers telt en al ruim 25 jaar ervaring heeft in de productie van sportbrillen. Tot voor kort hadden ze ook onder andere de licentie van adidas in handen. Alle evil eye-modellen worden ontwikkeld en geproduceerd in Oostenrijk.


Goede bescherming

Evil eye-brillen hebben glazen van extreem slijtvast polycarbonaat met goede optische kwaliteit. Dit materiaal beschermt de ogen tegen invloeden van buitenaf, zoals zonlicht, wind, stof, regen of insecten. Daarnaast biedt dit bescherming tegen uv A-, uv B- en uv C-straling (UV400).

Voor alle sportdisciplines

Dankzij diverse aanpassingsopties kunnen de evil eye-sportbrillen eenvoudig op elke hoofdvorm en sportdiscipline worden afgestemd. Zo glijdt de bril niet weg, zijn er geen drukpunten en sluit hij veilig aan tijdens het sporten. De monturen zijn gemaakt van PPX, een materiaal dat speciaal voor Evil eye is ontwikkeld. Dit weegt weinig en is sterk en buigzaam. Daardoor is de bril niet alleen flexibel, maar ook stevig en slijtvast.

Op sterkte

Alle sportbrillen van Evil eye zijn verkrijgbaar met glazen op sterkte. Afhankelijk van het model worden deze direct in het montuur, met een adapter of met clips gemonteerd. Ook alle monturen en glazen op sterkte worden volledig in de Oostenrijkse hoofdvestiging ontwikkeld en geproduceerd. ‘Made in Austria’ dus.

 

Onze garanties

Optiek Mertens biedt u, bovenop de garantie van de merken zelf, nog een eigen glasgarantie. Bekijk hier onze garanties.

Onze merken sportbrillen in de winkel:

adidas
adidas
Demetz
Demetz
Julbo
Julbo
evil eye
evil eye
Dick Moby
Dick Moby
Liberty
Liberty
Nike Vision
Nike Vision
Oakley
Oakley
Ray-Ban
Ray-Ban

 
 
 

OPTIEK MERTENS BV
Leuvensestraat 1
B-3010 Kessel-Lo (Leuven)
www.optiekmertens.be | download logo

BTW: BE 0460 737 033
ON: 0460737033

 

 

Openingsuren


Dinsdag tot vrijdag: 10 tot 18u
Zaterdag: 10 tot 17u  

Zondag en maandag gesloten

 

Contact
Tel.: +32 (0)16 26 22 72
Fax: +32 (0)16 25 13 64
Contactformulier (mail naar info@optiekmertens.be)

Privacy Verklaring
Algemene voorwaarden
Betalingsmogelijkheden

Hou me op de hoogte

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen